BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg

Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Vyniká především vysokým obsahem hořčíku, draslíku a vápníku.

Dostupnost Skladem na centrálním skladu
Možnosti doručení
Kód: BM99194
129 Kč / ks 115 Kč bez DPH
BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg

BrainMax Pure Špaldová mouka v BIO kvalitě

Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.  

Špaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.

Zdravé recepty a zkušenosti můžete nalézt také na webu influencerky Anety.

BrainMax Pure Špaldová mouka v BIO kvalitě 1 kg - BrainMarket.cz
Špaldova mouka BrainMax Pure - BrainMarket.cz

Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:

  • Skvělá alternativa k běžné mouce
  • Plná vitamínů a minerálů
  • Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí
  • Lehce stravitelná
  • BIO, RAW, VEGAN
  • Země původu: Holandsko

Možnosti použití špaldové mouky

  • Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
  • Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty.
  • Výborná k pečení chleba jiného pečiva.

Populární recepty ze špaldové mouky

Avokádovo-špaldové brownies

Složení:

  • 150 g špaldové mouky
  • 3 vejce
  • 170 g bílého jogurtu
  • 1 avokádo
  • 5 lžic medu
  • 50 ml vody
  • 30g holandského kakaa
  • Kokosový olej na vymazání formy

Postup:

Nejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.

 

Špaldový chléb

Složení:

  • 3 hrnky špaldové mouky
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžička himalájské soli
  • 1 lžička kmínu
  • 2 hrnky vlažné vody

Postup:

Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut

Špaldové bulky

Složení:

  • 160 g špaldové mouky
  • 170 g cottage
  • 1 vejce
  • 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • Sůl
  • Hrst dýňových semínek

Postup:

Nejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.

 

Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky

Vysoký obsah vitamínů a minerálů

Špaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.

Zdroj vlákniny

Jelikož špaldová mouka nepošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.

Vhodná k pečení

Špaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.

Výživové údaje BrainMax Pure Špaldová mouka v BIO kvalitě - BrainMarket.cz

BIO certifikace CZ-BIO-001

Naše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: 100% BIO špaldová mouka

Původ: Nizozemsko

Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.

Hmotnost: 1 Kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: